Ford Fiesta Rally3

Z Valašské Rally odváží Filip Kohn cenné zkušenosti

11.04.2022

 

Mladý a talentovaný “soutěžák” Filip Kohn úspěšně dokončil debutovou Valašskou Rally s Fordem Fiesta Rally3 Jantar Teamu.

 

Junior JC Academy odváží důležité poznatky z nejvyšší české soutěže, přičemž úvod rozhodně nedopadl podle plánu.

 

„Celkově vzato se mi premiéra s Fordem Fiesta Rally3 líbila moc. Bohužel během prvního dne jsem udělal chybu, která nastala v první RZ byla kilometr před koncem,” vzpomíná na úvod rally Kohn.

 

„Přišla ostřejší zatáčka, a jelikož jsem nebyl zvyklý na “cutování” trati, tak jsem s vozem najel do škarpy, kde byl otevřený kanál, jenž utrhl pravé přední kolo. Fiestu se naštěstí klukům z LMP Racing podařilo opravit poměrně rychle. Dokázali sehnat díly z Polska, které je 40 minut cesty autem ze servisu Valašské Rally.

fkva
fkva2

Za opravu a pomoc nesmírně vděčím mechanikům, kteří odvedli skvělou práci. Rozhodně se ještě musím učit, ale beru to s nadhledem, protože jsme na Valašku přijeli především navnímat fungování vozu v ostrých podmínkách.”

 

Naštěstí pro jezdce se nejednalo o konec rally. Kohn byl schopen pokračovat v soutěži, i když s významnou ztrátou na lídry.

 

„Druhý den byl významně lepší, postupně jsme se začali zlepšovat. Podmínky na trati byly velmi těžké, především RZ Poličná byla dost zrádná, ale zvládli jsme ji. Obecně si myslím, že při druhých průjezdech rychlostních zkoušek to šlo lépe.

 

Vůz fungoval velmi dobře, udělali jsme především vylepšení na podvozku. S nedělí jsem tak poměrně spokojený, ale čeká nás ještě hodně práce,” pokračuje Kohn.

 

Valašská Rally každopádně nebyla konečnou pro českého závodníka v letošním roce. Junior JC Academy bude startovat se žluto-černou Fiestou ještě minimálně v několika dalších víkendech.

 

„Dalším závodem bude Rally Šumava Klatovy. Už se nemohu dočkat, až zase usednu do rally speciálu Jantar Teamu,” dodává mladý Filip Kohn.

fkval3
fkval4
Jantar Team, Jan Černý