Jan Černý Rally3 Rally Monte Carlo

Jan Černý úspěšně dokončil Rallye Monte Carlo - k pohádkovému konci nebylo daleko

Jan Černý do druhé poloviny Rallye Monte Carlo vstupoval s velkým náskokem. Finský soupeř Sami Pajari ale výrazně zrychlil a vedení v kategorii WRC3 převzal. I tak je to výsledek jako z říše snů.

 

Sobota 22. 1.: „Dneska to bylo trochu kyselejší. Třetí den na Monte končíme druhým místem. Zlomová byla jedna RZ, na kterou jsem se moc těšil. Technicky je podobná Barumce, je hodně úzká a extrémně uskákaná. Hodně jsem si na ni věřil. V prvním průjezdu jsme od Sami Pajariho dostali půl minuty. Po tom jsem se kousnul, jel jsem na úplný doraz. Vlastně jsem trochu zapomněl, jaký je náš cíl, a to především dojet. A stejně jsme dostali 17 sekund. Doteď to nechápu, díval jsem se na onboardy a prostě nedokážu zatím říct, kde jsme udělali chybu. Nicméně to se stává, na první místo ztrácíme momentálně skoro 15 vteřin a zítra nás čekají závěrečné čtyři vložky, rozhodně budeme bojovat,“ komentuje Jan Černý.

jan černý
jantar team fiesta rally3

Neděle 23. 1.: „Tak jsme v cíli 90. ročníku Rallye Monte Carlo. První dva dny jsme vedli, další dva už bohužel ne. V cíli nás od prvního místa na bedně dělilo celkem 7, 6 sekundy. Jsme tedy druzí za loňským juniorským mistrem světa Samim Pajari. Gratuluji mu, ale stále nemůžu přijít na to, v čem se to zlomilo a já byl pomalejší. Když si ale vezmu, že ještě před měsícem jsme nevěděli, jestli vůbec budeme startovat, vůbec jsem neznal auto, netestovali jsme pneumatiky, na kterých teď jedeme… Pro mě je to výsledek z říše snů a jsem moc nadšený. Chtěl bych moc poděkovat celému Jantar Teamu s Jánem Miloněm v čele, Michalovi Lankovi a týmu LMP Racing, který se skvěle postaral o auto, celé rodině, tátovi a hlavně všem partnerům, kteří za námi stojí. Petr také odvedl skvělou práci, doufám, že si on užil ten jeho velký sen - startovat na Rallye Monte Carlo. Velké dík patří především fanouškům, vedle tratí bylo velké množství českých vlajek a podpora byla fakt obrovská, díky za vás. Také gratuluji Eriku Caisovi k druhému místu ve WRC2, což je neskutečný výsledek. Extrémně jsem si to užil, ale teď už musíme máknout, abychom příště byli o těch 7, 7 sekund rychlejší. Děkuji za podporu!“

jantar team rally3
jantar team - fans

Po Rallye Monte Carlo nás čeká krátká pauza, ve které se budeme plně soustředit na další závod mistrovského šampionátu v Sardínii, který proběhne 2. – 5. června 2022. Budeme se snažit v rámci testování najít nějaké závody na šotolině, které by nám mohly pomoci. Otazník zatím visí nad českým šampionátem, nejsme si jistí, zda do toho všeho zapadne, ale rozhodně bychom se alespoň jednou chtěli ukázat. Každopádně slibuji, že když nebudu sedět za volantem, potkáte mě jako diváka a rád podpořím všechny závodníky. Kromě rally nás ale samozřejmě čeká mistrovství Evropy v rallycrossu, na které se moc těším. První závod bude 21. – 22. května v Maďarsku na okruhu Nyirád. Sezónu jsme výjimečně začali velmi brzy, takže jsme připraveni pokračovat v plném nasazení. Celý tým funguje skvěle a jsme připraveni bojovat o nejvyšší pozice jak v rally, tak v rallycrossu.

Jantar Team, Jan Černý