Filip Kohn Ford Fiesta Rally3

Filip Kohn má za sebou debut s Fordem Fiesta Rally3

Vycházející hvězda české rally scény Filip Kohn má za sebou premiéru se závodním speciálem Ford Fiesta Rally3, který naposledy proháněl Jan Černý po okreskách v Monte Carlu.

 

Vůz z dílen LMP Racing v barvách Jantar Teamu tak měl před sebou návrat po menší pauze. Černožlutý vůz měl občas vlastní hlavu, ale přesto mohl Filip absolvovat jízdy i v ostřejším tempu.

 

„První svezení s Fordem Fiestou Rally3 bylo úžasné. Nastaly ale technické problémy s převodovkou a softwarem, načež později také s poloosami. Nakonec se to ale klukům z LMP Racing podařilo vyřešit, takže jsme dokázali odjet pár kol s plně funkčním autem,” říká Kohn ke své premiéře.

kohn_cerny
fiesta

Jelikož spadá mladík do JC Academy, nemohl na Autodromu v Sosnové chybět ani samotný Jan Černý. Čech se po studiu Angličtiny vrátil do své rodné země, aby mohl být nápomocen Filipovi přímo na místě.

 

Kohn byl v rukách toho nejpovolanějšího muže, což mu pomohlo k seznámení se s vozem přímo před jeho jízdou.

 

„Je to prostě fantastický vůz. Když mě svezl Honza, tak mi to úplně otevřelo oči, protože jsem viděl plný potenciál vozu, hlavně jak s vozem najíždět a vyjíždět ze zatáček.

 

Bylo to pro mě nesmírně důležité, protože pro poslední jízdy s Fiestou už jsem si více věřil na brzdách. Ale samozřejmě toto je hlavně o kilometrech, které mě v nejbližší době budou ještě čekat. První závod s Fiestou bych měl jet v Česku v rámci Valašské rally, na což už se velmi těším,” dodává český rally jezdec.

fiesta
fiesta
fiesta
fiesta
cerny
kohn, cerny
Jantar Team, Jan Černý