První test v továrním týmu

Sezóna 2014 nebyla jen o zklamání, neboť v září přišla věc, na kterou jsem se hodně dlouho dost těšil. O testu Peugeot 208 R5 jsme jednali velmi dlouho, prakticky od jeho první prezentace na veřejnosti. Tato šance přišla až v roce 2014 v září. Přestože jsem si docela počkal, jsem nesmírně rád, že jsem se dočkal. A mohu za děkovat jako Peugeot Sportu, tak Peugeotu Česká republika, který mě v mém záměru nemálo podpořil.

 

Ale teď k testu - jaké to celé bylo? Jedním slovem - Super! :) Test se odehrál na Korsice, kde se tým Peugeot Sport připravoval na poslední podnik Mistrovství Evropy a zároveň na podnik WRC ve Francii. Spolu se mnou testoval Kevin Abbring a Sebastien Chardonnet. Protože jsem na test jel bez Pavlíka, dělal mi během jízd s R5 spolujezdce Sebastian Marshall, jinak parťák Kevina Abbringa. Seb mě navigoval v angličtině, což pro mě byl velký zážitek.

 

Po přesednutí z 208 R2 samozřejmě byl samozřejmě "trošku" znát rozdíl. R5 se velmi snadno řídí a já se tak mohl pustit do postupného zrychlování. Opravdu dobře na autě fungovaly diferenciály a brzdy, řízení bylo velmi přesné, na druhou stranu až překvapivě lehké. Podvozku nebylo co vytknout. Motoricky se mi vůz pozdával na hodně dobré úrovni.

 

Celý den samozřejmě nebyl jen o vožení se v autě, ale samozřejmě i o samotné práci s továrním týmem. Je ohromný zážitek pozorovat, jak pracuje tovární tým. Možnost konzultace poznatků a nastavení auta s technikem je něco, na co nejsem zvyklý a co jsem si ohromně užíval. Potvrdilo to tak můj názor, že technik v mém týmu bude třeba!

První test v továrním týmu
První test v továrním týmu
První test v továrním týmu