Jan Černý Rally, Petr Černohorský

Jan Černý přeje štastný nový rok!

Blíží se konec roku a myslím, že nastal čas uzavřít letošní sezónu, kterou bych shrnul jako velice úspěšnou. Budu rád, když si přečtete následující odstavce, protože se v příštím roce máme i máte na co těšit.

 

Ještě v únoru jsme ani netušili, jak sezóna bude probíhat a co pojedeme. Sice to bylo „za pět dvanáct“, ale díky celému týmu a partnerům jsme stihli nastoupit do českého mistráku. Za to všem patří to největší díky. V mistráku jsme podle mě neudělali ostudu, získali jsme hned několik pódiových umístění. Celkové pódium nám nakonec uteklo, ale to jsou prostě závody. Navíc jsme vynechali Barumku, kde se počítalo 1,5x bodů. Přes to všechno si myslím, že rally sezóna dopadla skvěle a moc mě to bavilo. Rozhodně nemůžu zapomenout na vás fanoušky, kteří jste stáli všude u tratí a bylo vás neskutečně moc! Uvidíme, co přinese příští sezóna.

jan cerny fabia
citigo rx

Co se týče rallycrossu, tam jsme viděli, že musíme zapracovat jak na mě, abych dobře startoval a celkově dobře jel, tak na autě, abychom se dokázali vyrovnat dominujícím Audi. Celkově to byla naprosto skvělá sezóna, ze Citiga jsme vytáhli absolutní maximum. Každý člen týmu odvedl výbornou práci a já byl nadšený jako malý kluk pokaždé, kdy jsem se Citigem mohl vyjet na trať. Mrzí mě, že jsme nakonec nepřivezli žádné pódiové umístění. V Belgii jsme ve finále byli třetí na trati, ale dostali jsme (za mě neoprávněnou) penalizaci, ale tak to někdy chodí. V Portugalsku, kde jsem si věřil, že tu bednu fakt dáme, jsem bohužel propíchl chladič o auto přede mnou a museli jsme odstoupit. Každopádně jsme ukázali velký progres a dokázali, že jednou třeba můžeme bojovat i o titul. Moc děkuji panu Pajrovi, že můžu být součástí takového projektu, vážím si toho.

jan cerny
jan cerny

Rok 2021 tedy uzavírám velmi pozitivně a přeji si, aby nový rok navázal ve stejném stylu. Vánoce jsou svátky klidu, tak si je užijte v rodinném kruhu s vašimi nejbližšími. Věřím, že mnoho z vás pod stromečkem najde JC merch a udělá vám radost. Všem fanouškům motorsportu přeji Veselé Vánoce a hlavně šťastný nový rok 2022! Čekají nás nové výzvy a věřím, že budeme společně s Petrem Černohorským, LMP Racing a všemi našimi partnery schopni naplnit naše očekávání.

 

Uvidíme se brzy, možná už v lednu.

Partneři rally 2021 Jan Černý