Tisková zpráva - Jan Černý

Jan Černý odstartuje letošní mistrovství Evropy v rallycrossu již tento týden v Barceloně

V rakouském Fuglau bylo o uplynulém víkendu rušno. Jan Černý se zde se svým týmem připravoval na nadcházející mistrovství Evropy na okruhu Circuit de Catalunya u Barcelony. „Na autě jsme hodně makali, abychom ho zase posunuli o kus dál. Dnes jsme si potvrdili, že jdeme dobrou cestou a věřím, že se nám v Barceloně bude dařit o trochu lépe než loni,“ komentuje Černý.

 

V minulé sezóně to byl jediný odjetý závod v rámci mistrovství Evropy v rallycrossu. V tréninkách i rozjížďkách se Honzovi dařilo, ale v semifinále v joker lapu urazil kolo a přišel tak o šanci se probojovat do finále. „Letos bych svou šanci nerad promarnil, můj cíl je dostat se do finále,“ říká Černý. Jeho Škoda Citigo je kompletně připravené, tým věří v pozitivní změny díky úpravám a plně se soustředí na závodní týden.

 

Mistrovství Evropy v Barceloně výjimečně probíhá v pátek 23. a sobotu 24. července. Nově mohou diváci sledovat závod na oficiálních stránkách www.fiaworldrallycross.com v rámci předplatného na kanále RX+. Kanál nabídne bohatý obsah z celého víkendu, včetně živých vysílání, on-boardů i celého závodu. Fanoušci mají možnost si předplatit sledování jednotlivých závodů nebo celé sezóny.

foto: rallycross.cz
foto: rallycross.cz
foto: rallycross.cz
foto: rallycross.cz
foto: rallycross.cz

„Věřím, že se nám bude dařit, jsem velmi dobře připraven. Je to trať, kde už jsem byl, po startu je jedna nová zatáčka, ale to myslím, že zvládnu,“ nepochybuje Černý. Celý tým bude v Barceloně už od úterý, fanoušci mohou sledovat všechny přípravy a španělské prostředí na všech sociálních sítích po celý týden.

 

„Děkuji za podporu společnosti PAJR, celému týmu a především fanouškům. Cením si veškerých vašich zpráv a slov podpory, dodává mi to velkou motivaci. Na závod se moc těším, cílem je dostat se do finále.“ slibuje Černý.

Partneři rally 2021 Jan Černý
Partneři rally 2021 Jan Černý